Ons verhaal – Ilse Vocking

REGISSEUR

 

Als ervaren regisseur vind ik het allerleukst om me de avond voor een lange draaidag te verheugen op de mooie dingen die ik de volgende dag ga maken. Zou het gaan werken, dat ene shot met die extreme close-up ? Schijnt het zonnetje op de boot naar Vuurtoreneiland?
Is het net ontdekte nieuwe schilderij van Rembrandt zo spectaculair als ik hoop? Kan ik die nieuwe museumdirecteur door de opnames heen coachen? Iedere dag is een avontuur, zo voelt het.

 

Het liefst regisseer ik programma’s over kunst, cultuur, muziek en theater. Programma’s die er toe doen; waar je blij van wordt; waar je van leert. Oh en had ik al gezegd dat ik graag op reis ga? Naar Sint Petersburg bijvoorbeeld voor een serie over de Hermitage, naar Libanon voor een programma over de verschrikkelijke vluchtelingenkampen, portreten van ambitieuze meisjes in het Marokaanse Atlas gebergte, naar Venetië voor een kunstprogramma over het Nederlandse paviljoen, naar Beijing en Shanghai voor een vierluik over kunst in China en naar Rio de Janeiro met vakantie.

 

Mijn allersterkste punten zijn mijn creativiteit, enorme betrokkenheid, het coachen van presentatoren, gefocust zijn én mijn linkse directe (volgens mijn bokstrainer dan he). Ook ligt mijn kracht in de montage, daar waar alles samen komt. Ik ben betrouwbaar en grappig, althans dat zeggen Ilona en ook mijn drie broers.

 

Kijk ook op: www.ilsevocking.com

Meer weten over mijn compagnon Ilona Jens?